Vaniljbär på havrebotten

Serverar: 8-10 portioner

Tid: 50 minuter

En gräddad pajbotten fylld med vaniljkräm och bär.

Ingredienser

  • Havrebotten
  • 150 g margarin
  • 1/2 dl socker
  • 2 1/2 dl havregryn
  • 2 1/2 dl mjöl
  • Fyllning
  • Ca 4 dl vaniljkräm
  • 4 dl bär, tex, blåbär och hallon
  • Instruktioner

    1. Blanda de torra ingredienserna. Smält margarinet och blanda det med torrblandningen. Blanda samman till en deg och tryck ut den i en smord pajform, ca 24 cm i diameter.
    2. Grädda i nedre delen av ugnen i 20 minuter i 200 grader. Låt svalna något. Fyll skalet med vaniljkräm och strö på bären.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben