Jag har dubblerat glasyren eftersom jag tycker det blir godast, så ingredienserna till glasyren kan gott halveras om man vill minska på onyttigheterna.
Ingredienser
Kaka
125 g smör
3 ½ dl strösocker
3 ägg
5 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
3-4 msk kakao
2 dl mjölk
Glasyr
400 g smält smör
8 msk kakao
12 dl florsocker
8 msk kallt kokt kaffe
8 tsk vaniljsocker
Garnering
Riven kokos
Instruktioner
- Blanda smör och strösocker poröst, tillsätt ägg.
- Blanda de torra ingredienserna för sig i en bunke och tillsätt sedan mjölken och mjölblandningen växelvis i den porösa äggsmeten.
- Häll alltsammans i en smord långpanna och grädda i mitten av ugnen på 175 grader i ca 25-30 min. Låt svalna!
- Glasyren:
Rör ihop alla ingredienserna till en jämn smet. Bre detta över den svalnade kakan och strö över kokos.
- Skär sedan i lagom stora rutor.
Liknande recept
Kommentarer (3)
Gjorde dessa häromdan och tyckte att de blev kompakta, ska de vara det eller har jag gjort något fel? Kan tala om att jag använde mjölkfritt margarin och vatten.
Kanske ska tillägga att det var inget fel på smaken. Glasyren skulle jag kunna tänka mig att ha lite havregryn i och göra chokladbollar av mmm så god den var.
Hmm..kanske beror på det mjölkfria margarinet? Jag tycker inte de brukar kännas s kompakta..