Robbins Hallonrutor

Serverar: 20-40 portioner

Tid: 2 timmar

En variant av Moccarutor som jag knåpade ihop efter önskemål från min dotter.

Ingredienser

  • Kaka
  • 150 g margarin
  • 1½ dl mjölk
  • 2 ägg
  • 4½ dl mjöl
  • 2½ tsk bakpulver
  • 3 tsk vanilj socker
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl frysta hallon
  • Glasyr
  • 100 g philadelphia ost
  • 120 g mjukt margarin
  • 300 g florsocker jordgubb
  • 2 msk outspädd hallonsaft
  • Garnityr
  • 1 dl kokosflingor
  • Instruktioner

    1. Kakan: Sätt ugnen på 200 grader och smöra en långpanna. Smält margarinet och häll på mjölken, ställ åt sidan. Vispa ägg och strösocker poröst. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Häll mjöl blandningen i äggsmeten och rör om. Blanda i margarin blandningen varsamt. Häll smeten i långpannan och grädda i ca 20 minuter.
    2. Glasyr: Vispa smör, florsocker och hallonsaften krämigt. Vispa i philadelphia osten. Bred ett ½ cm tjockt lager jämt över kakan, toppa med kokosflingor.
    3. Bra att veta: Kakan går utmärkt att frysas men bör delas först och om möjligt sätta ner hela plåten i frysen då glasyr är väldigt kladdig.

    Liknande recept

    4
    40 min
    30
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben