Moccatårta

Serverar: 8 portioner

Tid: 4 timmar 40 minuter

En ljuvligt god moccatårta som passar som avslutning på en buffé. Hyvlad choklad som garnering gör den extra festlig.

Ingredienser

  • Botten
  • 125 g malda hasselnötter
  • 1 ½ dl socker
  • 4 äggvitor
  • Moccakräm
  • 4 äggulor
  • Ca 1 dl florsocker
  • 1 dl starkt kaffe
  • 3 dl vispgrädde
  • Garnering
  • 40-50 g hyvlad mörk choklad
  • Instruktioner

    1. Blanda de malda hasselnötterna med socker. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner nöt- och sockerblandningen.
    2. Täck botten med bakplåtspapper i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
    3. Bred ut smeten i formen och grädda i mitten av ugnen, i 200º, ca 20 min.
    4. Lossna nötkakan och låt den kallna. Diska formen och lägg tillbaka nötkakan i den.
    5. Vispa äggulorna och florsockret pösigt till krämen. Häll över smeten i en kastrull.
    6. Tillsätt kaffet och sjud till en kräm under ständig omrörning. Krämen får inte koka.
    7. Låt den kallna, vispa grädden hårt och blanda den med krämen.
    8. Bred krämen ovanpå kakan, täck över med plastfolie och låt stå i frysen minst 4 timmar.
    9. Ta fram tårtan, lossa och lägg den på serveringsfat.
    10. Låt stå ca 15 min före servering och garnera med hyvlad choklad.

    Liknande recept

    45 min
    8-10

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben