En ljuvligt god moccatårta som passar som avslutning på en buffé.
Hyvlad choklad som garnering gör den extra festlig.
Ingredienser
Botten
125 g malda hasselnötter
1 ½ dl socker
4 äggvitor
Moccakräm
4 äggulor
Ca 1 dl florsocker
1 dl starkt kaffe
3 dl vispgrädde
Garnering
40-50 g hyvlad mörk choklad
Instruktioner
- Blanda de malda hasselnötterna med socker.
Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner nöt- och sockerblandningen.
- Täck botten med bakplåtspapper i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
- Bred ut smeten i formen och grädda i mitten av ugnen, i 200º, ca 20 min.
- Lossna nötkakan och låt den kallna.
Diska formen och lägg tillbaka nötkakan i den.
- Vispa äggulorna och florsockret pösigt till krämen. Häll över smeten i en kastrull.
- Tillsätt kaffet och sjud till en kräm under ständig omrörning. Krämen får inte koka.
- Låt den kallna, vispa grädden hårt och blanda den med krämen.
- Bred krämen ovanpå kakan, täck över med plastfolie och låt stå i frysen minst 4 timmar.
- Ta fram tårtan, lossa och lägg den på serveringsfat.
- Låt stå ca 15 min före servering och garnera med hyvlad choklad.
Liknande recept
Kommentarer (0)