Gör succé med en riktigt smaskig chokladtårta fylld med kaffefrosting och med en god chokladglasyr som smälter i munnen.
Den här tårtan kan du med fördel göra en dag före kalaset. Det behövs två av dessa bottnar till en hög tårta. Om du har två formar som är ca 20 cm i diameter så kan du göra en dubbel sats av smeten och grädda båda samtidigt. Gör annars en sats åt gången.
Ingredienser
Botten x 2
2½ dl vetemjöl
2½ dl socker
1 1/4 dl kakao
1 tsk bikarbonat
½ tsk bakpulver
2 ägg
2 dl mjölk
3/4 dl matolja
Kaffefrosting
200 g naturell färskost, t ex Philadelphia
75 g smör, mjukt
2½ dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk kallt espressokaffe
Chokladglasyr
200 g mörk choklad
200 g smör, mjuk
2 3/4 dl florsocker
Garnering
2 färska fikon
1 dl valnötter
1-2 msk kakaonibs (krossade kakaobönor)
eller hackad choklad