Mockakakor med valnötter

Serverar: 24-30 portioner

Choklad, kaffe och nötter. Kan det bli godare!!!! Dessutom är de lätta att göra.

Ingredienser

  • 230 g margarin
  • Knappt 2 1/2 dl farinsocker
  • 1 dl råströsocker
  • 2 tsk vaniljextrakt
  • 2 msk snabbpulverkaffe upplöst i 2 msk varmt vatten
  • 2 ägg
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk bikarbonat
  • 110 g mjökchoklad (eller ljuschoklad) i bitar
  • 110 g grovthackade valnötter
  • Instruktioner

    1. Häll smör, farinsocker och råsocker i en stor skål och vispa blandningen lätt och luftig. Blanda vaniljextrakt, kaffe och äggen i en annan skål.
    2. Blanda gradvis kaffeblandningen i smör- och sockerblandningen och vispa smeten luftig. Sikta över mjöl, bakpulver och bikarbonat och vänd försiktigt ner de torra ingredienserna. Vänd ner chokladbitar och valnötter.
    3. Lägg ut dessertskedar av kaksmeten på bakplåtsklädda plåtar och lämna utrymme så att kakorna kan breda ut sig under tiden de gräddas.
    4. Grädda i 180 graders varm ugn i 10-12 minuter, eller tills kakorna är frasiga på utsidan men fortfarande mjuka inuti. Låt dem ligga och svalna på plåtarna i 2 minuter och lägg sedan över dem på galler för att svalna helt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben