Mockamuffins

Serverar: 8-10 portioner

Läckra chokladmuffins med en fyllig smak av kaffe som toppas med en härlig frosting. Dessa muffins är bakade på siktat dinkelmjöl.

Ingredienser

  • 100 g rumsvarmt smör
  • 1 3/4 dl socker
  • 1 ägg
  • 2½ dl mjölk, 3%
  • 2 msk snabbkaffepulver
  • 4½ dl siktat dinkelmjöl
  • 2½ tsk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Frosting
  • 200 g philadelphiaost
  • 3 msk socker
  • 1 tsk snabbkaffepulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2-3 msk kakao
  • Dekorering
  • Färgglatt strössel
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Vispa smör och socker vitt. Tillsätt ägget. Blanda mjölk och snabbkaffepulver i en annan liten bunke tills pulvret har lösts upp, och häll ner det i smeten.
    3. Sikta ner mjöl, bakpulver, salt och vaniljsocker i bunken. Blanda allt. Klicka ner smeten i muffinsformar av papper eller kartong.
    4. Grädda dem mitt i ugnen i ca 20 minuter, kolla gärna med en sticka. Låt dem svalna på ett galler.
    5. Mixa ihop alla ingredienserna till frostingen i en bunke till en slät kräm. Spritsa eller bred krämen på varje muffins och dekorera med färgglatt strössel.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben