Mockamuffins med mascarponetäcke

Serverar: 8-10 portioner

Stora härliga muffins med maffiga täcken eller fyllningar är något jag äter alldeles för sällan. Och det kanske är tur, för hur skulle jag då se ut? Ur Allers 22/10.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 1 dl socker
  • 1 dl farin
  • 1 dl flytande margarin
  • ½ dl nybryggt, starkt kaffe
  • 1 dl crème fraiche
  • 3 1/2 dl vetemjöl
  • 1 msk kaffepulver
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Mascarponekräm
  • 1 äggula
  • 1 ½ msk socker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 125 g mascarpone
  • Garnering
  • Kaffebönor av choklad
  • Kakao
  • Instruktioner

    1. Mascarponekräm: Vispa äggula, socker och vaniljsocker poröst. Tillsätt mascarponen och rör till en slät smet. Ställ svalt tills muffinsen svalnat.
    2. Sätt ugnen på 200°. Vispa ägg, socker och farin poröst. Blanda matfett, kaffe och crème fraîche och rör sedan ned det i äggsmeten.
    3. Blanda de torra ingredienserna. Vänd ned dem i smeten och rör försiktigt smeten slät.
    4. Fyll muffinsformarna till 3/4 och grädda dem mitt i ugnen ca 15 minuter. Låt muffinsen svalna och bred sedan över ett täcke av mascarponekräm. Garnera med chokladkaffebönor och litet pudrad kakao.
    5. Smaksätt gärna mascarponen med ett par tsk Baileys, Amaretto eller Grand Marnier.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben