Mockamuffins med kakao

Serverar: 12 portioner

När man läser ingredienserna till dessa muffinsen, rinner snålvattnet till i munnen.

Ingredienser

  • 1 msk solros- eller jordnötsolja till plåten (om det behövs)
  • 225 g vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 2 msk kakaopulver
  • 1 krm salt
  • 115 g smör, smält
  • 150 g råsocker
  • 1 stort ägg, uppvispat
  • Drygt 1 dl mjölk
  • 1 tsk mandelessens
  • 2 msk starkt kaffe
  • 1 msk snabbkaffepulver
  • 55 g mörk choklad, hackad
  • 25 g russin
  • Kakaoöverdrag
  • 3 msk råsocker
  • 1 msk kakaopulver
  • 1 tsk kryddpeppar
  • Instruktioner

    1. Olja in fördjupningarna i en muffinsplåt för 12 muffins med solrosolja eller placera 12 pappersformar i dem. Sikta ner mjöl, bakpulver, kakaopulver och salt i en stor skål
    2. Rör smör och råsocker luftigt i en separat skål och rör sedan ner det uppvispade ägget. Slå på mjölk, mandelessens och kaffe, tillsls därefter pulverkaffe, hackad choklad och russin och rör snabbt ihop. Rör ner russinblandningen i de torra ingredienserna men bara så att allt blir nätt och jämnt blandat. Rör inte för länge – det får gärna finnas lite klumpar i smeten.
    3. Fördela muffinssmeten i fördjupningarna eller pappersformarna i muffinsplåten (de skall fyllas till ungefär två tredjedelar). Rör samman råsocker, kakaopulver och kryddpeppar till överdraget i en skål. Strö blandningen över muffinsen och grädda dem sedan i 190° varm ugn i 20 minuter eller tills de har höjt sig och bir iil gyllenbruna. Ta ut muffinsen och servera dem varma eller låt dem kallna på ett bakgaller.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben