Mockarutor med bananglasyr

Serverar: 30 portioner

Smarrigt för både barn och vuxna. Om du är laktosintolerant så prova med att ersätta osten och smöret med Vallos laktosfria produkter.

Ingredienser

  • 3 dl flytande margarin
  • 3 dl vatten
  • 7 ägg
  • 6 dl ljust muscovadosocker
  • 6 dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 2-3 tsk moccaarom
  • Ev. 5-7 droppar brun hushållsfärg
  • Bananglasyr
  • 500 g philadelphiaost, naturell
  • 120 g smör
  • 4 tsk vaniljsocker
  • 5 dl florsocker
  • 2-3 tsk bananarom
  • 5-10 droppar gul hushållsfärg
  • Garnering
  • Chokladspån
  • Chokladströssel
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 175 grader.
    2. Smörj en långpanna, 30 x 40 cm, strö på ströbröd. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i margarin och vatten. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i äggsmeten. Smak- och färgsätt med mocca arom och hushållsfärg. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 20-40 minuter. Låt svalna. Under tiden kan du göra glasyren.
    3. Vispa färskost och smör med elvisp så att det blir riktigt blandat. Blanda i florsocker, vaniljsocker, banan arom och gul hushållsfärg. Rör tills det blir en slät smet. Glasyren ska vara rätt fast. Bred glasyren på den avsvalnade kakan och garnera med chokladspån eller chokladströssel.

    Liknande recept

    1
    50 min
    20
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben