Mockasinstek på lax

Serverar: 4 portioner

Det är snörningen som gett den här laxen dess namn.

Ingredienser

  • Ca 600 g laxfilè
  • 1 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • Fyllning
  • 200 g färskost naturell av boursintyp
  • 1 msk finhackad färsk timjan
  • 1 msk finhackad dragon
  • 1 msk finhackad basilika
  • 2 msk vitt torrt vin
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Tandpetare
  • Bomullssnöre
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Skär ett snitt längs mitten av laxfilén men inte tvärs igenom utan bara till hälften.
    2. Sätt kniven i skåran och skär ut mot sidan så att det blir som en ficka. Gör samma åt andra sidan.
    3. Blanda samman ost, örter, vin, salt och peppar. Fyll laxfickan med fyllningen. Fäll ihop och fäst med tandpetare. Snöra som en mockasin med snöre.
    4. Stek mitt i ugnen ca 20 minuter. Servera med kokt potatis och en grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    beca 9 januari 2016

    Hur snörar man som en mockasin?

    inelin11 14 januari 2016

    Hej sign. Beca ! du undrar hur man snörar som en mockasin! När jag tillreder den här rätten nästa gång så ska jag ta ett foto på den , men du kan utesluta snörningen och bara använda tandpetare . användare inelin11

    inelin11 27 februari 2016

    Nu finns en bild på hur man " snörar " som en mockasin ! Lycka till användare inelin11

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben