Mockatårta

Serverar: 15 portioner

En tårtfavorit

Ingredienser

  • Nötbottnar
  • 200 g hasselnötter
  • 3 dl florsocker
  • 5 äggvitor
  • Mockagrädde
  • 2 gelatinblad
  • 4 dl vispad grädde
  • 2-3 msk florsocker
  • 5 msk starkt bryggt kaffe, helst franskrostat men går bra med vanligt kaffe
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader 2. Rita upp tre rundlar, c:a 23 cm i diameter ( en mattallrik ) på bakplåtspapper och smörj och mjöla papperet 3. Mal nötterna, blanda med sockret. 4. Vispa vitorna till riktigt hårt skum och rör ner i nöt-sockerblandningen. 5. Bred ut smeten jämnt till tre bottnar i rundlarna på plåtarna. 6. Grädda i 10-15 minuter tills bottnarna fått fin färg. Ta ut dem, lossa dem genast från plåten med tunn böjlig kniv och låt dem kallna på plant underlag. 7. Lägg gelatinbladen i kallt vatten c:a 20 min. Slå bort vattnet, smält gelatinet över svag värme och låt det svalna något. 8. Vispa grädden med sockret till lätt skum, tillsätt det kalla kaffet blandat med gelatinlösningen och vispa blandningen tjock. 9. Lägg ihop bottnarna med mockagrädde emellan, bred ett tunnt lager över tårtan och spritsa ut resten av grädden som garnering. 10. Låt tårtan stå i kylskåpet minst 2 timmar och pudra sedan över den med lite bryggmalet kaffe.

    Liknande recept

    5
    4 h 40 min
    10-12
    1

    Kommentarer (1)

    Algot 10 april 2011

    Kan verkligen rekommendera denna goda tårta! Den smakar bara mer och mer...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben