Mockatårta

Serverar: 12-15 portioner

Prova Cane syrup i knapriga kakor till fikat , i kolatårtan på födelsedagen eller att spritsa som sås över efterrätten.

Ingredienser

  • Bakplåtspapper
  • Smör
  • Mjöl
  • 6 äggvitor
  • 3 dl strösocker
  • Mockakräm
  • 300 g osaltat smör, rumsvarmt
  • 2 dl Råsocker flor (Dansukker)
  • 2 äggulor
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2-3 portionsrör Nescafé espresso
  • 2 msk Cane syrup/Rörsocker sirap (Dansukker)
  • Garnering
  • Mörk blockchoklad
  • 25 g rostade mandelspån
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 125°.
    2. Rita 3 cirklar, ca 24 cm i diameter, på bakplåtspapper. Smöra och mjöla cirklarna och lägg på plåtar.
    3. Vispa vitor och strösocker i en skål över sjudande vatten tills det är en fast smet. Se till att inget vatten tränger in i smeten. Bred ut smeten i cirklarna.
    4. Grädda i ca 60 minuter eller tills bottnarna är torra. Tag loss bottnarna från papperet och låt dem kallna.
    5. Mockakrämen: Vispa smör och florsocker luftigt med elvisp. Tillsätt gulorna en i taget och därefter vaniljsocker, kaffe och sirap.
    6. Lägg samman bottnarna med kräm emellan. Bred eller spritsa kräm runt tårtan. Garnera med flagad choklad samt mandelspån. Förvara tårtan kallt.

    Liknande recept

    5
    4 h 40 min
    10-12
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben