Frusen mockatårta

Serverar: 10-12 portioner

Tid: 4 timmar 40 minuter

God kaffesmak på denna frusna tårta.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 1 ½ dl socker
  • 1 dl starkt kaffe
  • 2 dl vispgrädde
  • 250 g kesella
  • 10 digestivekex
  • Instruktioner

    1. Dela äggen. Blanda äggulorna med socker och kaffe i en kastrull. Låt sjuda på svag värme under vispning till en kräm. Låt den kallna.
    2. Vispa grädden till fast konsistens med elvisp. Vispa även äggvitorna till fast skum i en bunke för sig. Vänd ner kesella, grädde och till sist äggvitorna i kaffekrämen.
    3. Krossa kexen i tex en mortel eller i matberedare. Strö ut ca hälften i en rund form (ca 26 cm i diameter) med löstagbar kant. Fördela smeten över och strö till sist över resterande kexsmul. Frys tårtan minst 4 timmar.
    4. Låt tårtan stå i rumstemperatur ca 10 minuter innan den lossas från formen och läggs upp på ett fat.
    5. Servera tårtan till en kopp kaffe.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    staccato 26 mars 2011

    Denna tårta är suveränt god! Recept från ICA.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben