Möra chokladpinnar

Serverar: 26 portioner

Goda

Ingredienser

  • Deg
  • 125 g margarin
  • 3/4 dl råsocker
  • 50 g malen sötmandel
  • 3½ dl vetemjöl
  • 1 äggula
  • Fyllning
  • 250 g mörk choklad
  • 125 g Philadelphiaost
  • Strö över
  • 1 msk råsocker
  • Instruktioner

    1. Hacka snabbt samman matfettet, socker, mandel, vetemjöl och äggulan till en deg. Ställ kallt att vila minst 1 timme.
    2. Hacka chokladen. Sätt ugnen på 200 grader. Klä en liten långpanna ca: 35x25 cm med bakplåtspapper.
    3. Ta fram den kalla degen och riv ca: 2/3 av den direkt ner i bakformen. Tryck ut degen med mjölade fingrar så att den täcker bottnen. Den ska vara ganska tunn.
    4. Rör Philadelphiaosten mjuk och bred ut den i ett tunt lager över degen. Strö över den hackade chokladen. Riv till sist över den sparade kalla degen.
    5. Strö råsocker över och grädda kakan i mitten av ugnen i ca: 25 minuter. Låt kallna i formen.
    6. Skär upp kakan i smala pinnar och servera

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    65

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben