Möra, kryddiga revben

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 2 timmar

De här smälter i munnen och passar bra nu till grillsäsongen :o)

Ingredienser

  • 1-2 kg tunna färska revben
  • 2 hönsbuljongtärningar
  • 1 morot
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • Peppar
  • Salt
  • 1 dl mango chutney
  • 3 msk kinesisk soya
  • Rosmarin
  • 1/2 dl vatten
  • 1 dl sweet chili
  • Instruktioner

    1. Täck revbenen med vatten i en stor kastrull. Koka revbenen, efter första uppkoket ta bort skum och sänk värmen så att revbenen sjuder i ca 60 minuter tillsammans med vitlök, gul lök, morot, salt och peppar och buljongtärningar.
    2. Dra åt sidan låt svalna.
    3. Sätt på grillen under tiden. Blanda mango chutney, salt, peppar, rosmarin, soya och vatten. Pensla detta på revbenen. När kolen/briketterna är gråa är det dags att grilla revbenen. Akta så att de inte blir brända. Pensla på sweet chili under tiden revbenen grillas.
    4. Dessa revben blir härligt möra och kryddiga. SMASKENS!

    Liknande recept

    3.4
    1 h 20 min
    2
    11

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben