Mördegskaka med hallon

Serverar: 8 portioner

Kan göras ett par dagar i förväg.

Ingredienser

  • 100 g smör i tärningar, lite extra till smörjning
  • 175 g extra fint vetemjöl, lite extra till utbakning
  • 75 g strösocker
  • 1 äggula
  • 1 msk rosenvatten
  • 6 dl grädde, lättvispad
  • 225 g hallon, några extra till dekoration
  • Till dekoration
  • Florsocker
  • Färska myntablad (kan uteslutas)
  • Instruktioner

    1. Smörj två bakplåtar med lite smör
    2. Gör mördegen genom att först sikta ner mjölet i en skål Kläm ihop smör och mjöl med fingertopparna så att blandningen får samma konsistens som brödsmulor. Rör ner socker, äggula och rosenvatten i blandningen och arbeta ihop med fingrarna till en jämn deg. Dela i två delar.
    3. Kavla ut degbitarna till två 20 cm stora rundlar på en lätt mjölad yta. Använd kaveln för att försiktigt flytta rundeln till den smorda bakplåten. Vecka degens kanter med fingertoppen så det blir en vågig kant.
    4. Grädda mördegsrundlarna i 190 grader varm ugn i 15 minuter. Ytan ska ha blivit lätt gyllenbrun. Lägg rundlarna på ett bakgaller och låt dem svalna helt.
    5. Blanda den vispade grädden med hallonen. Lägg upp blandningen på den ena mördegsrullen och bred ut den jämnt. Lägg på den andra rundeln ovanpå. Pudra över florsocker och dekorera med hallon.
    6. Servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben