Mörk chokladtårta

Mörk chokladtårta

Ingredienser

  • 5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1,75 dl kakao
  • 3 dl socker
  • 125 g smör, rumsvarmt
  • 2 ½ dl standardmjölk
  • 2 ½ dl gräddfil
  • 3 ägg, lätt vispade
  • 1,75 dl grädde, vispad
  • Chokladglasyr
  • 50 g mörk choklad
  • 25 g smör
  • 3 tsk florsocker
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 175ºC. Pensla en 20 cm rund kakform med smält smör eller matolja. Blanda ner mjöl och bakpulver i en stor skål. Tillsätt kakao, socker, smör, mjölk och gräddfil, vispa ca 1 minut på medelläge tills allt är väl blandat. Tillsätt äggen, öka till hög hastighet och vispa ca 4 minuter till en slät och pösig smet. Häll smeten i formen och grädda ca 1 timme tills en provsticka som sticks ner mitt i kakan är torr när den dras upp igen. Ta ut kakan ur ugnen och låt den stå i formen ca 10 minuter innan den stjälps upp på galler för att svalna. Gör glasyren. Rör ihop choklad och smör i en liten värmetålig skål. Ställ skålen i vattenbad över sjudande vatten och rör tills både choklad och smör smält. Tillsätt det siktade florsockret i omgångar under omrörning, rör tills glasyren är slät. Skär itu den kalla kakan på tvären med sågtandad kniv i två runda tårtbottnar. Bred ut vispad grädde på den undre bottnen. Lägg på den övre tårtbottnen och bred ut chokladglasyren i ett jämnt lager ovanpå

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Alexandra_S 3 september 2009

    Jag tycker att denna recept var väldigt enkel och väldigt gott. Gjorde den till min yngsta sonens föddelsekalas och det var en STOR succe. Mvh Alexandra

    sosso100 14 november 2009

    Kan man ta bort chokladen ur glasyren så den blir vit? Blir den fortfarande lika god?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben