Mörk krämig chokladtårta

Choklad såklart

Ingredienser

  • 200 g ögon mörk choklad
  • 250 g smör
  • 2 ½ dl strösocker
  • 6 st ägg
  • Att strö över
  • 1 msk ögon cacao
  • 2 msk hackade rostade valnötter
  • 1 msk råsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 170°. Smöra en rund form med löstagbar botten, se till att ha en som sluter riktigt tätt då smeten är lite lös.
    2. Smält Fazer Ögon Mörk Choklad och smör i vattenbad. Blanda noga och låt svalna. Skilj äggvitor från gulor. Vispa äggvitorna till ett riktigt hårt skum. Vispa därefter vidare och tillsätt sockret och sist äggulorna.
    3. Blanda chokladsmeten med äggsmeten försiktigt. Häll upp i den smorda formen. Grädda i ca 1 timma. Tårtan kommer att bli pösig under tiden i ugnen för att sedan sjunka samman igen. Låt den gärna vila under en eller ett par timmar innan ni äter den.
    4. Innan servering: Blanda nötter, råsocker och Fazer Ögon Cacao och strö över tårtan. Servera gärna med färska bär eller en vaniljglass

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben