Mörk jordgubbsmarmelad med lakrits

Serverar: 4 portioner

En annorlunda men väldigt god marmelad.

Ingredienser

  • 2 l jordgubbar
  • 6 dl syltsocker
  • 4 dl muscovadosocker
  • 1 vaniljstång
  • 3 lagerblad
  • 2 msk vatten
  • 6 krossade turkisk peppar eller 1 msk lakritsgranulat
  • Instruktioner

    1. Snoppa och rensa jordgubbarna, dela dem på mitten och de större i tre eller fyra bitar. Lägg bitarna i en kastrull och häll på syltsocker och muscovadosocker.
    2. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Lägg i frön och vaniljstång i kastrullen. Tillsätt lagerblad och vatten, rör om och låt allt koka upp och sedan sjuda ca 10 minuter.
    3. Tillsätt därefter lakritsgranulat eller turkisk peppar och sjud ytterligare 4-5 minuter. Skumma eventuellt av, ta bort lagerblad och vaniljstång och häll sedan marmeladen i burkar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben