Lättbakat och supergott bröd. Räds inte över om solroskärnorna blir gröna - det är en kemisk reaktion!
Ingredienser
2 dl solroskärnor
1 dl vetekross
1 dl rågkross
1 dl vetekli
1 dl linfrö
1 msk salt
5 dl dinkelmjöl siktat
5 dl dikelmjöl fullkorn
2 msk bikarbonat
1 l filmjölk
1/2 dl mörk sirap
Instruktioner
Gräddas i 80 minuter i 180 grader.
Blanda alla torra ingredienser i en matberedare.
Tillsätt filmjölken coh sirapen.
Degen blir lös!
Häll degen i 2 smorda avlånga formar (1,5 l) och sätt in dessa i nedre delen av ugnen.
Efter 40 minuter, täck formarna med folie och fortsätt grädda i 40 minuter.
Fantastiskt gott och saftigt bröd, och dessutom lättlagat!
Jag tog mindre salt (2-3 tsk) och tillsatte istället brödkryddor, vilket gav god smak.
Kan verkligen rekommendera det här receptet!
Fantastiskt gott och saftigt bröd, och dessutom lättlagat! Jag tog mindre salt (2-3 tsk) och tillsatte istället brödkryddor, vilket gav god smak. Kan verkligen rekommendera det här receptet!