Mörkt GI bröd

Serverar: 2 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Lättbakat och supergott bröd. Räds inte över om solroskärnorna blir gröna - det är en kemisk reaktion!

Ingredienser

  • 2 dl solroskärnor
  • 1 dl vetekross
  • 1 dl rågkross
  • 1 dl vetekli
  • 1 dl linfrö
  • 1 msk salt
  • 5 dl dinkelmjöl siktat
  • 5 dl dikelmjöl fullkorn
  • 2 msk bikarbonat
  • 1 l filmjölk
  • 1/2 dl mörk sirap
  • Instruktioner

    1. Gräddas i 80 minuter i 180 grader.
    2. Blanda alla torra ingredienser i en matberedare. Tillsätt filmjölken coh sirapen. Degen blir lös!
    3. Häll degen i 2 smorda avlånga formar (1,5 l) och sätt in dessa i nedre delen av ugnen. Efter 40 minuter, täck formarna med folie och fortsätt grädda i 40 minuter.

    Liknande recept

    4.6
    1 h
    1
    16

    Kommentarer (1)

    nossnon 21 februari 2011

    Fantastiskt gott och saftigt bröd, och dessutom lättlagat! Jag tog mindre salt (2-3 tsk) och tillsatte istället brödkryddor, vilket gav god smak. Kan verkligen rekommendera det här receptet!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben