Mörkt glutenfritt bröd

Serverar: 1 portioner

Nyttigt för glutenallergiker.

Ingredienser

  • 71/2 dl glutenfri mix (gärna Semper med fibrer eller deras grovmix)
  • 1/2 dl Fibrex
  • 1/2 dl rena havregryn
  • 1/2 dl PO-fiber
  • 1/2 msk fiberhusk
  • 11/2 tsk salt
  • 21/2 tsk bikarbonat
  • 1/2 l lättfil
  • 1 dl mörk sirap
  • Instruktioner

    Blanda allt i en skål och häll ner i en brödform. Grädda nederst i ugnen på 150, ca två timmar. Täck med bakplåtspapper efter 1 h. Det går utmärkt att dubbla satsen. Håller sig gott och saftigt länge!

    Liknande recept

    4.6
    1 h
    1
    16

    Kommentarer (1)

    matbritta 20 december 2009

    Det blev riktigt gott, nästa gång skall jag göra 2 st eftersom den skall gräddas i 2 timmar. Kanske även tillsätta brödkrydda.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben