Mörkt matbröd

Serverar: 20 portioner

Tid: 2 timmar

Finns ingen bild

Ingredienser

  • 7 1/2 dl rågsikt
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk malda brödkryddor
  • 1 tsk mald kummin
  • 2 tsk bikarbonat
  • 4 dl filmjölk
  • 1 dl mörk sirap
  • Olja till formen
  • Instruktioner

    blanda alla tora ingredienser i en stor bunke rör ner filmjölk och sirap till en jämn smet häll smeten i en väloljad avlång brödform grädda på galler på nedersta falsen i 175 graders ugn i 1 1/2 timma efter halva gräddningstiden skall brödet täckas med folie låt brödet svalna i formen innan det stjälps upp obs! skär inte brödet varmt går bra att frysa vänta gärna till dagen efter att skära brödet då kan man skära tunna skivor ett anerlunda bröd som även barna tycker om lycka till !

    Liknande recept

    4.2
    3 h
    4
    8
    4.3
    1 h 30 min
    10
    3
    4.6
    2 h 30 min
    2
    5
    4.6
    1 h
    1
    16

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben