Möttra limpa

Serverar: 8 portioner

Tid: 4 timmar

En limpa som jag älskade som barn. Receptet är ursprungligen från kvinnofolk som jobbade på ett pappersbruk i Åmotfors Pappersbruk

Ingredienser

  • 1 påse rågsikt ( 2kg)
  • 1 liter vatten ljummet
  • 3 ägg
  • 1/2kg farinsocker
  • 1 hg jäst
  • 1 msk salt
  • Vatten att pensla med efter halva jästiden och sedan de är färdigt jästa
  • Instruktioner

    1. Degen jäses i 3 timmar utan utbakning. Dela degen i 6 delar forma till en limpa. Penslas med vatten när de är halvfärdiga och när de är färdiga. Stek i ugn på 225 grader
    2. Problemet är få limpan att jäsa på höjd därför så skall man lägga dem trångt på plåten eller med hjälp av aluminium formar.
    3. Följ receptet och Höfta Lagom (russin och rostade solrosfrön skulle passa in i dessa limpor)

    Liknande recept

    2 h 30 min
    3
    1
    5
    1 h 30 min
    2
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben