Mohems Like-Love-Gotta have

En ljuvligt god, smakrik, fräsch, glaserad men mycket fettsnål långpannekaka. Glasyren varieras i den oändliga allt efter vad som finns hemma! Kan frysas.

Ingredienser

  • Botten
  • 4 1/2 dl vetemjöl
  • 3 dl socker
  • 3 tsk vaniljsocker
  • 3 tsk bakpulver
  • Knappt 3 dl mjölk
  • 50 g flytande margarin
  • 1 msk apelsinjuice
  • Yoghurtglasyr
  • 1 dl smaksatt yoghurt
  • 2 droppar pressad citron (valfritt)
  • 3 dl florsocker, ca
  • 1 st ruta choklad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Klä en form ca 20x30 cm med bakplåtspapper.
    2. Blanda vetemjöl, bakpulver, socker och vaniljsocker. Häll över det flytande margarinet, mjölken och apelsinjuicen och rör ihop till en slät smet.
    3. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 35-45 minuter. Låt kakan svalna i formen. Blanda under tiden glasyren. Häll yoghurten och ev. citronen i en skål och blanda ner litet florsocker i taget tills glasyren börjar bli trögare. När kakan har kallnat bred ut glasyren och riv till sist över chokladen.
    4. Fördelen är att glasyren, och därmed hela kakan kan varieras i det oändliga, allt efter vilken smak på yoghurten man använder. Perfekt nu när yoghurtmarknaden precis har svämmat över av alla nya smaker!
    5. Denna gången blev det Skogsbär och mörk choklad, nästa gång blir det nog Hjortronyoghurt och vitchoklad!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben