Monas Morotskaka

Serverar: 12-14 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Detta är en älskad kaka som jag gärna bjuder på.

Ingredienser

  • 200 g smör eller margarin
  • 2 dl socker
  • 1 dl råsocker
  • 3 ägg
  • 4 dl finrivna morötter
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 1½ tsk kanel
  • 1 dl hackade valnötter
  • 1 dl mjölk
  • Glasyr
  • 200 g philadelphiaost
  • 75 g rumsvarmt smör
  • 2½ dl florsocker
  • 1 tsk citronsaft
  • Garnera med ½ dl hackade valnötter
  • Instruktioner

    1. Vispa rumsvarmt smör, socker och råsocker vitt och pösigt. Blanda ner morötter och därefter de torra ingredienserna, valnötter och mjölk till en slät smet. Vispa äggen i en särskild skål och VÄND ner i den andra smeten. Bakas i 175 grader i 60 minuter, längst ner i ugnen.
    2. Glasyr: Blanda rumsvarmt smör, florsocker occh citronsaften samt philadelphiaosten till en jämn smet som bredes på kakan när den kallnat. Strö över de hackade valnötterna.
    3. Lycka till!

    Liknande recept

    4.8
    3 h
    8-12
    32
    5
    1 h 30 min
    1
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben