Monicas franskbröd

Serverar: 2 portioner

Ett gott bröd som inte blir torrt och smuligt. Även gott att rosta.

Ingredienser

  • 50 g jäst (gärna för söta degar)
  • 5 dl lättmjölk
  • 1 burk (250 g) kesella
  • 1 ägg
  • 3 msk honung eller sirap
  • 1/2 tsk salt
  • 16-17 dl vetemjöl special
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till 37 grader och rör ut jästen. Tillsätt kesella, ägg, honung och salt och blanda om. Blanda slutligen i mjölet och arbeta degen väl, låt jäsa i 30 minuter.
    2. Smörj två 1 1/2 liters formar. Ta upp degen på bakbordet, arbeta ihop den och dela i fyra delar. Rulla ut dem till rullar och tvinna ihop dem två och två och lägg i formarna. Jäs i ytterligare 30 min.
    3. Grädda längst ned i ugnen på 175 graders värme i ca 40 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben