Monicas surkaka

Tid: 8 timmar 30 minuter

En mycket god och saftig surkaka.

Ingredienser

  • 1 ½ l ljumt vatten
  • 70 g jäst
  • ½ l sirap
  • 2 ½ dl grovt malt
  • 4 ½ dl socker
  • 2 ½ dl lingonsylt
  • 2 tsk soda
  • 4 msk salt gärna grovt
  • 2 kg rågmjöl
  • 4 kkp vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Allt skall knådas till en passlig tjock deg och får stå och jäsa i 6 timmar. Stjälp sedan upp den på en ungsplåt och sen jäsa i en timme till.
    2. Gräddas i 150 grader ica 1 ½ timme. Penslas några gånger med lite sirap och vatten. Täck över med en stor handuk eller en filt till nästa dag. Gär bra att frysa.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben