Frasiga, goda och helt underbara är dessa piroger. Perfekta att göra en rejäl laddning av och frysa in och bara ta fram och värma.
Ingredienser
Pirogdeg
20 g jäst
3 dl kallt vatten
½ msk agavesirap
2 msk kallpressad olivolja
2 dl rårismjöl, 120 g
1 dl pofiber, 20 g
1/4 dl fiberhusk, 20 g
1 tsk havssalt
Fyllning
2 röda paprikor, hackade
3 morötter, grovrivna
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 gul lök, finhackad
3 msk olivolja
500 g nöt- och lammfärs
2 msk tomatpuré
2 dl vatten
150 g grekisk fetaost
1 ägg
1 dl hackad gräslök
1 dl hackad persilja
1 tsk örtsalt
En nypa svartpeppar
Pensling
1 ägg
1 tsk vatten
Servering
Tomatsalsa