Mor Anna-Lisas strömmingslåda

Serverar: 4 portioner

Ansjovisen och äpplet ger fin smak.

Ingredienser

  • 600 g strömmingsfilé
  • 10 ansjovisfiléer med spad
  • 1 liten purjolök, tunt skivad
  • 2 msk kapris
  • 1 syrligt äpple, i små tärningar
  • 2 dl vispgrädde
  • Vitpeppar från kvarn
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 215 grader. Rulla strömmingsfiléerna med skinnsidan utåt. Lägg dem i en ugnssäker, smord form.
    2. Hacka ansjovisfiléerna och blanda med resten av ingredienserna. Slå blandningen över strömmingen och grädda i varm ugn i 25 minuter.

    Liknande recept

    4.9
    1 h 15 min
    12-14
    12

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben