Mor Anna-Lisas strömmingslåda
Serverar:
4 portioner
Ansjovisen och äpplet ger fin smak.
Ingredienser
600 g strömmingsfilé
10 ansjovisfiléer med spad
1 liten purjolök, tunt skivad
2 msk kapris
1 syrligt äpple, i små tärningar
2 dl vispgrädde
Vitpeppar från kvarn
Instruktioner
Sätt ugnen på 215 grader. Rulla strömmingsfiléerna med skinnsidan utåt. Lägg dem i en ugnssäker, smord form.
Hacka ansjovisfiléerna och blanda med resten av ingredienserna. Slå blandningen över strömmingen och grädda i varm ugn i 25 minuter.
Liknande recept
Anna-Lisas äppelsockerkaka
4.9
1 h 15 min
12-14
12
Strömmingslåda med lingon
30 min
4
Strömmingslåda med västerbottensost
4
25 min
4
1
Mor Ingeborgs surdegsbröd
4.7
2
2
Strömmingslåda med kaviar, gräslök och västerbottenost.
4
Strömmingslåda med smak av kräftor – LCHF
3
4-6
Mors kålpudding
4.3
4-6
13
Mors goda julsallad
15 min
Mor Ingeborgs cheesecake
10-12
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!