Mor Annas Limpa

Serverar: 4 portioner

Det är kaffe och lingon i brödet som ger en mustig smak.

Ingredienser

  • 1 liter vatten
  • 700 g rågmjöl
  • 3 ½ dl mörk sirap
  • 20 g jäst
  • 4 dl lingonsylt
  • 4 msk brygmalet kaffe
  • 1 msk salt
  • ca 2 liter vetemjöl
  • Instruktioner

    Rör ut rågmjölet i det heta vattnet och låt det svälla. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta degen smidig. Täck och låt jäsa, tryck ner degen och jäs ännu en gång. Arbeta degen på bakbordet, den ska vara lös, och dela den i 4 bitar. Rulla i mjöl, lägg i smorda formar och sätt in i ugnen i 250 C. Sänk värmen till 200 C och grädda ca 45 minuter.

    Liknande recept

    2 h 30 min
    3
    1
    5
    1 h 30 min
    2
    4

    Kommentarer (1)

    irrevirre 12 februari 2012

    Det måste vara fel i recepet ... jag misslyckdes kopiöst. Så mycket vetemjöl fick jag inte ner, 700 g rågmjöl kanske skall vara 400?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben