Mor Brittas chokladkaka

Serverar: 10-12 portioner

En ljuvlig kladdighet som räddat många kalas.

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 100 g mörk choklad
  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 1 msk konjak
  • 1½ dl vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°.
    2. Smält smöret på medelvärme. Dra kstrullen från värmen och lägg i chokladen i mindre bitar. Låt stå ett par minuter och rör sedan tills chokladen smält och blandat sig med smöret.
    3. Vispa ägg och socker, gärna med elvisp, ett par minuter. Tillsätt konjaken. Vänd ned mjölet i äggsmeten med en slickepott. Blanda sedan chokladblandningen med äggsmeten.
    4. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Häll i smeten. Grädda kakan i mitten av ugnen 11-12 minuter, beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt kakan svalna ca 1 timme.
    5. Servera lättvispad grädde till och riv ev över lite extra choklad.

    Liknande recept

    4.9
    50 min
    12
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben