Mor Lisbeths chokladkaka

Serverar: 8-10 portioner

Tid: 1 timme

Oavsett om man gillar sockerkakor eller inte så är denna varianten av sockerkaka med chokladsås helt oemotståndlig.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 3 dl socker
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 dl kokt vatten
  • Sås
  • 125 g margarin
  • ½ dl socker
  • 3 msk vaniljsocker
  • 2 msk kakao
  • 1½ dl vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Koka vatten. Vispa samman sockret med äggen. Tillsätt sedan resten av ingredienserna, till sist det kokta vattnet.
    2. Häll smeten i bröad form. Grädda sedan kakan i ugn, 180 grader i 35-40 min.
    3. Vi väntar med att göra såsen tills kakan har fått svalna helt.
    4. Alla ingredienser till såsen kokas upp tills den är simmig. Gör sedan små hål i kakan med ett skaft. Slå först såsen i hålen, sedan över hela kakan.

    Liknande recept

    4.9
    50 min
    12
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben