Mor Ellens underbara dessertpannkaka

Serverar: 5-6 portioner

Tid: 45 minuter

Mor Ellen efterlämnade sig detta efterrättsrecept, en typ av ugnspannkaka skulle man kunna säga, men i mycket finare form. Barnen och vi alla älskade den. Nu är barnen vuxna, men frågar fortfarande efter Mor Ellens pannkaka... Receptet lever vidare, med andra ord.

Ingredienser

  • 1 l standardmjölk
  • 5 ägg
  • 1 dl socker
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 msk ostlöpe (finns på Apoteket)
  • Instruktioner

    1. Värm hälften av mjölken fingervarmt (ca 37 gr), rör ner ostlöpen.
    2. Vispa ihop ägg, socker, mjöl och resten av mjölken. Tillsätt den varma mjölken (med ostlöpen). Rör om.
    3. Häll i smord, ganska stor och vid form. Grädda i ugnen - 200 grader - tills kakan stelnat. Känn efter med en sked, det ska inte vara rinnigt. Det kan ta lite olika tid, beroende på vilken typ av form man använder. Lägg folie över om den blir för mörk.
    4. Pannkakan pyser upp jättemycket i ugnen, men ramlar ner "som en pannkaka" när den tagits ur ugnen.
    5. Ostlöpen gör att pannkakan får en lite annorlunda konsistens och mer efterrättssmak än vanlig ugnspannkaka.
    6. Servera med sylt och grädde - mums!

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    60-70
    3

    Kommentarer (1)

    YVCL 23 februari 2012

    Tänkte testa detta recept men vilken temperatur ska det vara på ugnen?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben