Mor Marias korintkakor

Serverar: 60 portioner

Dessa goda kakor bakade jag ofta förr till jularna, nu är det ett tag sedan, kanske dags igen till julen -08.

Ingredienser

  • 2 hg smör eller margarin, rumsvarmt
  • 2 ½ dl strösocker
  • 1 ägg
  • 3 dl korinter
  • 1 tsk bikarbonat
  • 5 dl mjöl
  • Instruktioner

    1. Ugn 175 grader.
    2. Rör smör och socker mjukt och pösigt. Blanda i ägget.
    3. Tillsätt korinterna och lite av mjölet som har blandats med bikarbonaten. Tillsätt resten av mjölet och rör till en fin deg.
    4. Låt degen vila i kylskåpet några timmar eller över natten.
    5. Rulla ut degen i längder. Skär i bitar och forma till runda bollar. Gör ett lätt tryck med tummen på bollarna.
    6. Placera kakorna på en bakpappersklädd plåt. Grädda ca 10 minuter. Kakorna ska vara ljusbruna.

    Liknande recept

    4.6
    1 h 15 min
    2
    7

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben