Morbergs lasagne bolognese

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

En fantastiskt god lasagne som passar utmärkt att göra mycket av och frysa in.

Ingredienser

  • 500 g nötfärs
  • 100 g svamp
  • 100 g rökt sidfläsk
  • 1 burk passerade tomater, 400 g
  • 1 dl tomatpuré
  • 4 klyftor vitlök
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk smör
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 100 g lagrad prästost
  • 10 lasagneplattor (gröna)
  • Bechamelsås
  • 7 dl mjölk
  • 2 dl grädde
  • 100 g smör
  • 1 dl vetemjöl
  • Muskotnöt
  • Peppar
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Skär sidfläsket och champinjonerna fint. Finhacka vitlöken. Bryn köttet i en panna med smör. Fräs sidfläsket, champinjonerna och vitlöken i lite olivolja tills det blir gyllenbrunt och ha sedan i tomatpurén) Lägg alltsammans i en tjockbottnad gryta (gärna järngryta) och häll i den passerade tomaten. Smaka av med salt och svartpeppar. Låt alltsammans puttra 30 - 40 minuter.
    2. Bechamel: Värm gräddmjölken vid sidan om. Smält smöret och vispa sedan ut mjölet i smöret. Häll i ca hälften av gräddmjölken och rör så det blir slätt och fint. Häll i resten och vispa igen. Låt sjuda i 5 - 10 minuter och smaka av med salt, peppar och muskotnöt.
    3. Ta en något djupare ugnsform och lägg ett lager plattor i botten. Varva med ett lager sås och riven ost och ett lager med köttfärs. Fortsätt till plattorna är slut och avsluta med ett lager köttfärs, bechamel samt ost. Sätt in i ugnen och grädda i 20 - 30 minuter i 200 grader.
    4. Servera gärna med en krispig vitkålsallad och vinägrett.

    Liknande recept

    5
    45 min
    8-10
    1
    1
    1 h 45 min
    9

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben