Morfars honungsspjäll

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 2 timmar

Goda revbensspjäll

Ingredienser

  • 1½ kg tjocka revben (i bitar)
  • Marinad
  • 2-3 msk honung
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1½ dl färskpressad apelsinjuice
  • 2 msk kinesisk soja
  • 1 tsk ingefära
  • 1 tsk malda nejlikor
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°C. Blanda alla ingredienser till marinaden och 1 tsk salt och 1 krm peppar i en påse. Lägg i spjällen och låt marinera i kylskåp i 30 minuter.
    2. Häll av marinaden men spara den. Lägg spjällen med bensidan upp på bakplåtspapper på en plåt. Grilla dem mitt i ugnen i ca 1½ timme. Vänd spjällen efter halva tiden. Pensla då och då med marinaden. Skär spjällen i mindre bitar/skivor och strö över lite flingsalt. Koka samman resten av marinaden i en kastrull. Häll den över spjällen vid servering.

    Liknande recept

    4.2
    1 h 30 min
    30
    2
    4.7
    1 h 30 min
    32
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben