Morfars rullsylta med soltorkad tomat, persilja och kryddpeppar

Serverar: 10 portioner

Scans rimmade rullsylta kanske inte finns i alla butiker, men duktiga köttmästare i vanliga livmedelsbutiker kan säkert rimma en slaksida på beställning.

Ingredienser

  • 1 okokt rimmad rullsylta, Scan (ca 500 g)
  • 5 soltorkade tomater, ej i olja
  • 1 dl hackad bladpersilja
  • ½ msk krossad kryddpeppar
  • Instruktioner

    1. Dra bort nätet som är runt syltan. Rulla upp rullsyltan och fördela tomater, persilja och kryddpeppar på den. Rulla ihop syltan igen och lägg tillbaka den i nätet eller bind upp den med steksnöre.
    2. Koka sylta i vatten enligt beskrivningen paketet eller i 1½-2 timmar
    3. Lyft upp syltan och låt den kallna under press.
    4. Skär upp den i tunna skivor och servera den med rödbetstårta.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben