Morgon Müsli

Serverar: 15 portioner

Tid: 25 minuter

En knaprig, men inte så söt, müsli som passar perfekt på en fruktsallad med yoghurt eller keso till. Tips: Istället för solrosfrön och valnötter kan du ta grovhackad mandel, pumpakärnor eller linfrö. Förslag på smaksättningar är 1 dl russin, torkade blåbär, torkade tranbär, gojibär. hackade torkade aprikoser eller plommon. Tänk på att torkad frukt är ungefär dubbelt så energirik som färsk frukt.

Ingredienser

  • 5 dl rågflingor
  • 5 dl havregryn
  • 1 dl kokosflingor
  • Ca 1 dl valnötter
  • 1 dl solrosfrön
  • 2 dl vatten
  • 5 dl rågflingor
  • 3/4 dl neutral olja
  • 3 msk flytande honung
  • 1 tsk salt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°.
    2. Blanda allt i en stor bunke. Bred ut på en ugnsplåt.
    3. Rosta ca 25 min. Rör några gånger under tiden. Passa så att det inte blir bränt.
    4. Ta ut och låt svalna. Tillsätt ev. russin eller annan torkad frukt.

    Liknande recept

    5
    45 min
    1
    1
    45 min
    20
    5
    40 min
    20
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben