Mormors fiskgratäng

Serverar: 6 portioner

En god fiskgratäng som mina barn och barnbarn ofta önskar sig när dom kommer.

Ingredienser

  • 800g fryst Torsk
  • ½ purjolök
  • 75 g margarin
  • 1 ½ dl mjöl
  • 3 dl fiskspad
  • 3 dl mjölk
  • 1 äggula
  • Saften av ½ citron
  • ½ kg frysta räkor
  • Salt
  • 60 g Italiensk färskost malen
  • 2 msk ströbröd
  • Margarin ett par klickar
  • Instruktioner

    1. Koka fisken med purjolöken enligt paketen. Häll av vattnet men spara lite fiskspad till såsen. Smörj en eldfast form och lägg i den kokta fisken. Skala dom frysta räkorna.
    2. Smält margarinet rör ner mjölet och späd med fiskspadet och mjölken. Rör hela tiden så det inte klimpar sig. Tillsätt 1 äggula, saften av citronen och räkorna smaka av med saltet.
    3. Häll räksåsen över fisken. Strö över färskosten och sedan ströbrödet. Ta ett par margarinklickar över ströbrödet.
    4. 30 minuter i 225 graders ugn eller tills den fått fin färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben