Mormors fruktkaka

Serverar: 20 portioner

Tid: 1 timme

En smarrig fruktkaka toppad med smuldeg, mormor gjorde den alltid med plommon eller blåbär, men det går att göra den på praktiskt taget vilken frukt som helst.

Ingredienser

  • 6 ägg
  • 6 dl socker
  • 8 dl vetemjöl
  • 200 g smält smör
  • 4 tsk bakpulver
  • 4 dl grädde/mjölk
  • Blåbär, plommon, hallon eller äpplen
  • 150 g smör
  • 6 msk socker
  • 6 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Sätt igång ugnen på 175 grader
    2. Vispa ägg och socker pösigt , tillsätt mjöl och bakpulver, blanda därefter i smör och grädde/mjölk. Häll smeten i en smord långpanna (om du vill göra i en sockerkaksform, halvera mängden).
    3. Lägg på önskad frukt (om du väljer äpplen kan det vara gott med kanel eller kardemumma som krydda)
    4. Blanda ihop smuldegen till en grynig massa och strö den över frukten.
    5. Placera i mitten av ugnen ca 40 min i 175 grader.
    6. Ta ut och låt svalna, skär sedan i kvadrater om ca 6x6 cm, serveras med vispad grädde eller vaniljsås.

    Liknande recept

    4
    1 h 20 min
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben