En smarrig fruktkaka toppad med smuldeg, mormor gjorde den alltid med plommon eller blåbär, men det går att göra den på praktiskt taget vilken frukt som helst.
Ingredienser
6 ägg
6 dl socker
8 dl vetemjöl
200 g smält smör
4 tsk bakpulver
4 dl grädde/mjölk
Blåbär, plommon, hallon eller äpplen
150 g smör
6 msk socker
6 dl vetemjöl
Instruktioner
- Sätt igång ugnen på 175 grader
- Vispa ägg och socker pösigt , tillsätt mjöl och bakpulver, blanda därefter i smör och grädde/mjölk.
Häll smeten i en smord långpanna (om du vill göra i en sockerkaksform, halvera mängden).
- Lägg på önskad frukt (om du väljer äpplen kan det vara gott med kanel eller kardemumma som krydda)
- Blanda ihop smuldegen till en grynig massa och strö den över frukten.
- Placera i mitten av ugnen ca 40 min i 175 grader.
- Ta ut och låt svalna, skär sedan i kvadrater om ca 6x6 cm, serveras med vispad grädde eller vaniljsås.
Liknande recept
Kommentarer (0)