Mormors matbröd

Serverar: 2 portioner

Gammaldags gott bröd som håller länge.

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 1 tsk salt
  • 600 g rågsikt
  • 300 g vetemjöl
  • 30 g margarin
  • 6 dl vatten
  • Lägg till kryddor efter smak
  • Instruktioner

    1. Blanda mjölsorterna och häll det i en bunke. Gör en grop i mjölet och smula jästen där i.Värm 1 dl av vattnet till 37° och häll det över jästen. Låt jäsa 30 min.
    2. Smält margarinet och häll i resten av vattnet och saltet och värm till 37°. Häll det över det som är i bunken och rör till en blank och smidig deg. Låt jäsa ca 30 min.
    3. Ta upp degen på bakbordet och knåda den. Forma 2 st limpor och lägg på plåten. Låt jäsa 15 min.
    4. Grädda i 175° ca 1 timme

    Liknande recept

    4.2
    3 h
    4
    8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben