Mormors Nudelsallat

Serverar: 8-12 portioner

Tid: 30 minuter

Denna tyska pastasallad gjorde alltid min mormor, Oma Loers. Mycket omtyckt av både släkt och vänner. Min store son brukade ha med denna på sina skolutflykter, och den burken var alltid slut...

Ingredienser

  • 300-400 g kokt pasta, valfri
  • 300-400 g falukorv
  • 1 glas inlagd paprika, ca 680 g
  • 1 glas eller burk ärtor,ca 400g
  • 1 glas majonnäs, ca 420 g
  • 3-5 hårdkokta ägg
  • Instruktioner

    1. Börja med att koka ägg så de bli hårdkokta, ca 10 min.
    2. Koka pasta enligt anvisningarna på paketet. Låt både ägg och pastan svalna ordentligt och rinna av. Ta fram en stor skål. Lägg i pastan.
    3. Skär äggen i småbitar och blanda in. Skär falukorven i små fyrkantiga bitar och blanda in. Häll av spadet från ärtorna och blanda in dem i skålen.
    4. Öppna de inlagda parikorna, häll ned i skålen med spadet. Sleva in majonnäsen i skålen. Blanda allt ordentligt. Ställ in i kylskåpet ,gärna över natten, för bättre smak.
    5. Om man vill kan man ha i en burk, ca 400 g, skivade champinjoner också.
    6. Denna pastasallad kan köpas i plastskålar/burkar i tyska affärer, därav att min mormor lärde att göra den hemma istället. Fungerar bra som pålägg på mackan, som en sallad i sig själv, på picknicken, till grillningen på sommaren istället för potatissallad, Man kan ha skallskuret tilll, typ rostbiff eller kalkon.... osv.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben