Mormors plommon och äppelkompott

Serverar: 6-8 portioner

Det här receptet kommer från häfte jag sparat. Passar som efterrätt.

Ingredienser

  • 750 g plommon
  • 1 ½ kg matäpplen
  • Ev. 1 dl vatten
  • 6 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Instruktioner

    1. Skölj frukten väl, men skala den inte. Ta bort blomfästet och kärnorna från äpplena. Klyfta äpplena. Dela plommonen utan att kärna ur dem. ( Kärnorna ger mer smak. )
    2. Lägg frukten i en kastrull. Tillsätt vattnet bara om äpplena är mjölig. Pressa ner saften från citronen och koka allt till mos på svag värme under lock.
    3. Rör ner sockret och koka ytterligare ca 15 minuter under omröring. Låt kompotten svalna något och blanda till sist ner vaniljsockret. Servera kompotten som en efterrätt med gräddmjölk till

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben