Mormors saffranskaka

Serverar: 20 portioner

Tid: 45 minuter

Jag vet inte vad kakan kommer i från men är både god och enkel att göra.

Ingredienser

  • 500 gr risgrynsgrött
  • 2 ägg
  • 3 msk socker
  • 0,5 g saffran = en påste
  • 2 msk vetemjöl
  • Instruktioner

    Klämm ur all gröt i en skål. Ta i äggen och vispa runt med en elvisp eller för hand bara så äggen blandar sig med grötten. Ta i vetemjölet,socker ,saffran. Vispa om allt. Smör en form. Häli smeten i formen bred ett jämt lagger. Stoppa in det i ungeng ganska lågt. I ca 40 min. Tills det har får lite färj. I 225 gradder.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    curlingulrika 27 november 2007

    Ett tips är att man skär upp kakan och sedan steker den i smör, servera med hallonsylt. Underbart gott!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben