Mormors tigerkaka

Lite mjuk kladdig inuti är den här festlig kakan med glasyr och frisk smakbrytning av citronskal.

Ingredienser

  • 200 g smör eller margarin
  • 3 dl socker
  • Skal av 1 citron
  • 3 ägg
  • 1 dl tunn grädde
  • 2 tsk bakpulver
  • 5 dl vetemjöl
  • 3 tsk kakao
  • Glasyr
  • 75 g blockchoklad
  • Instruktioner

    1. Ugnsvärme 175°C. Rör smör, socker och rivet citronskal pösigt. Tillsätt äggen ett i sänder. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det växelvis med grädden. Ta undan 1/3 av smeten och blanda den med kakao.
    2. Smörj och bröa en form och fyll den med varvad ljus och mörk smet, ljus i botten och överst. Rör några tag i smeten med en gaffel. Grädda ca 50 mimuter i nedre delen av ugnen. Prova med en sticka kakan får hellre ha en lätt kladdighet kärna än bli torrbakad. Smält blockchokladen i vattenbad och glasera kakan när den kallnat.

    Liknande recept

    4.3
    1 h 45 min
    2

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Sockerkaka
    Ett av våra mest klassiska bakverk, det är den mjuka och fluffiga sock...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben