Morots- och fetaostpaj

Serverar: 4-6 portioner

Goda smakkombinationer i en härlig paj! Bjud den som tillbehör eller som ensamrätt.

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • 1-2 msk vatten
  • Fyllning
  • 1 knippa späda morötter, 350g
  • 1 bit purjolök, ca 15 cm
  • 200 g fetaost
  • Äggstanning
  • 3 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 1 dl riven lagrad ost
  • ½ tsk salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Hacka samman smör, mjöl och salt till en grynig massa, gärna i matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform ca 24 cm i diameter. Låt formen vila i kylen i ca 30 minuter.
    2. Sätt ugnen på 200 grader.
    3. Nagga pajbottnen och förgrädda pajskalet mitt i ugnen i 10-15 minuter.
    4. Ansa och koka morötterna i lättsaltat vatten ca 5 minuter, tills de känns mjuka. Låt svalna och halvera eventuellt de större morötterna på längden. Ansa och strimla purjolöken.
    5. Fördela morötter, purjolök och smulad fetaost i pajskalet. Vispa samman ingredienserna till äggstanningen och häll den över.
    6. Grädda pajen mitt i ugnen i ca 40 minuter, tills fyllningen är gyllene och har stannat.

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    6
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben