Morots- och kanelmuffins utan ägg

Serverar: 16 portioner

Min vännina är allergisk mot ägg, så här är ett recept på muffins utan ägg. Hon tyckte de var otroligt goda.

Ingredienser

  • 2 dl strösocker
  • ½ dl flytande margarin
  • 2 dl filmjölk
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk kanel
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 dl finrivna morötter
  • Garnering
  • 1 tsk florsocker
  • ½ tsk kanel
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Vispa socker och margarin poröst. Rör i fil. Rör i mjölet blandat med kanel och bakpulver. Blanda i morötterna.
    3. Ställ 16 muffinsformar på en plåt. Fördela smeten i dem. Ställ in plåten mitt i ugnen och grädda i 13-15 minuter. Låt svalna på galler.
    4. Blanda florsocker och kanel och sikta över muffinsarna när de svalnat.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Jojjan99 15 maj 2009

    Vad är det man ska vispa med sockret så det blir poröst? Det står vispa ägg och socker - men det är ju lite onödigt när det är muffins UTAN ägg...

    PatrikL 22 maj 2010

    Kanongoda och fluffiga muffins. Ersatte morötterna med grovrivet äpple och gjorde 12 st i amerikanska muffinsformar. Mycket uppskattade av min äggallergiske 5-åring.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben