Kanelen matchar sötman i morötterna och gör dessa biffar oemotståndliga. Gör ganska små biffar- då håller de ihop lättare.
Ingredienser
500 g morötter
1 stor gul lök
Olivolja till stekning
Salt
1 ägg
1 tsk kanel
3 msk ströbröd
Servering
Kokt potatis eller ris
Matyoghurt
Sallad
Instruktioner
Skala morötterna och riv dem grovt på ett rivjärn. Skala löken och hacka den. Fräs morot och lök i olivolja i en stekpanna. Fräs lite i taget och salta allteftersom.
Låt svalna.
Kör grönsaksfräset i en matberedare. Tillsätt ägg, kanel och ströbröd. Låt blandningen svälla i 10 minuter.
Forma tunna biffar av smeten. Stek dem i olivolja på medelvärme några minuter på varje sida, till fin färg.
Servera biffarna med kokt potatis eller ris samt en klick matyoghurt och en god sallad.