Morotsbiffar med kanelsmak

Serverar: 20 portioner

Kanelen matchar sötman i morötterna och gör dessa biffar oemotståndliga. Gör ganska små biffar- då håller de ihop lättare.

Ingredienser

  • 500 g morötter
  • 1 stor gul lök
  • Olivolja till stekning
  • Salt
  • 1 ägg
  • 1 tsk kanel
  • 3 msk ströbröd
  • Servering
  • Kokt potatis eller ris
  • Matyoghurt
  • Sallad
  • Instruktioner

    1. Skala morötterna och riv dem grovt på ett rivjärn. Skala löken och hacka den. Fräs morot och lök i olivolja i en stekpanna. Fräs lite i taget och salta allteftersom. Låt svalna.
    2. Kör grönsaksfräset i en matberedare. Tillsätt ägg, kanel och ströbröd. Låt blandningen svälla i 10 minuter.
    3. Forma tunna biffar av smeten. Stek dem i olivolja på medelvärme några minuter på varje sida, till fin färg.
    4. Servera biffarna med kokt potatis eller ris samt en klick matyoghurt och en god sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben