Vackert orangegula och suveränt goda morotsbiffar som är lätta att laga. Färsen håller ihop fint vid stekning. Serveringsförslag som tillbehör: Enkel kall dillsås av crème fraiche, hackad dill, salt och peppar, eller en varm svampstuvning/-sås.
Skala och finriv morötterna, hacka löken. Blanda ihop allting ordentligt till en sammanhållen färs. Forma biffar (blir på satsen ca 8-10 stycken) och genomstek knapriga på medelvärme i stekpanna med rapsolja.
Mycket gott, tillsatte dock en skvätt grädde samt mera ströbröd då färsen blev vattnig, antagligen pga. att saltet drog ut så mycket vatten ur morötterna.
Ja, det gäller att följa receptet! Jag rev morötterna grovt istället för att få lite mer "tugg". Men då höll inte smeten ihop alls. Gjorde om, gjorde rätt och fick ett perfekt resultat! Dock hade jag lite mer ströbröd i. Supergott!!
Smaken var jättegod men vi tyckte att konsistensen blev lite blöt/svampig. Hur vet man att de är färdiga inuti?
Det var jättegoda biffar...följde receptet men stekte dem länge, vände dem några gånger. Kommer att göras fler gånger absolut. Tack!