Lättlagad morotsbiff med lök

Vackert orangegula och suveränt goda morotsbiffar som är lätta att laga. Färsen håller ihop fint vid stekning. Serveringsförslag som tillbehör: Enkel kall dillsås av crème fraiche, hackad dill, salt och peppar, eller en varm svampstuvning/-sås.

Ingredienser

  • 3 st normalstora morötter
  • 1 st gul lök
  • 1 st ägg
  • 2 msk ströbröd
  • 2 msk potatismjöl
  • ca 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  • Rapsolja till stekning
  • Instruktioner

    Skala och finriv morötterna, hacka löken. Blanda ihop allting ordentligt till en sammanhållen färs. Forma biffar (blir på satsen ca 8-10 stycken) och genomstek knapriga på medelvärme i stekpanna med rapsolja.

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    riku2 9 november 2014

    Mycket gott, tillsatte dock en skvätt grädde samt mera ströbröd då färsen blev vattnig, antagligen pga. att saltet drog ut så mycket vatten ur morötterna.

    frele1 15 november 2014

    Ja, det gäller att följa receptet! Jag rev morötterna grovt istället för att få lite mer "tugg". Men då höll inte smeten ihop alls. Gjorde om, gjorde rätt och fick ett perfekt resultat! Dock hade jag lite mer ströbröd i. Supergott!!

    Nickolinna 24 augusti 2015

    Smaken var jättegod men vi tyckte att konsistensen blev lite blöt/svampig. Hur vet man att de är färdiga inuti?

    Receptglad 11 maj 2016

    Det var jättegoda biffar...följde receptet men stekte dem länge, vände dem några gånger. Kommer att göras fler gånger absolut. Tack!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben